fbpx

7 trends voor online zichtbaarheid in 2018

Zoals elk jaar zijn er weer nieuwe online trends te spotten of oude trends die een rentree maken. Natuurlijk geldt dit ook voor 2018. Zo is en blijft video een doorlopende trend, met name vloggers blijven het goed doen. Vooral bij wat grotere organisatie is dit een fantastische manier om personeel aan te trekken en de directe communicatie met je doelgroep aan te gaan.

Splitscreen

splitscreenBedien je meerdere doelgroepen, dan is het splitscreen een must. Hierbij deel je het scherm in 2 gelijke delen en benoem je op elk deel waar de bezoeker naar toe gaat of wat de bezoeker daar kan doen. Naast video en splitscreen zijn er nog meer trends voor het komende jaar. Ik heb er 5 voor je op een rijtje gezet.

Doorontwikkeling

In 2018 is online zichtbaarheid een onderdeel van de communicatie strategie. Niet alleen een hippe website en af en toe een berichtje plaatsen, maar echt verdiepen in de bezoekersaantallen en de veel bezochte pagina’s. Meten van gegevens en daarmee sturen richting doelstellingen. Online zichtbaarheid is een continue proces geworden. Meten en verbeteren!

Mobiele Navigatie

Het gebruik van smartphones blijft toenemen. De gebruikersvriendelijkheid van de navigatie zal zich moeten aanpassen. Met het verplaatsen van het menu naar onderen gaan we naar een duimvriendelijke navigatie toe.

woordbeeld dierentuin

Woordbeeld

We kennen allemaal de uitdrukking een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Deze trend wordt enigszins omgedraaid. We zetten het beeld naar de achtergrond en plaatsen de tekst in grote stoere letters op de voorgrond.

Lettertypes

We laten de schreefletters dit jaar links liggen. Stoer is de trend van 2018. Denk aan lettertypes als Futura en Avenir.

Kleuren

voorbeeldduotone

Een doorlopende trend is het gebruik van duotone. Dit zijn opvallende foto’s, vaak in 2 opvallende kleuren, zoals, blauwrood, oranjegeel of blauwgroen. Deze trend blijft in 2018 toegestaan, maar wanneer deze techniek veelvuldig gebruikt wordt, zal de trend afnemen.

Online zichtbaarheid is geen keuze meer maar een must. Hoe je deze invult is aan jou. Neem deze trends mee in je communicatie strategie voor 2018. Veel Succes!

E-mail

Blijf in contact

Post Adresgegevens:
Secretaris Versteeglaan 53
3451 XH VLEUTEN
Kvk 30222082

Algemene voorwaarden

Bellen

Databases:
Ernst van der Heijden: 06 5255 7123

Websites:
Sandra van der Heijden: 06 1171 6861

Liever mailen?
info@basisworks.nl