fbpx

Trends 2019

Ze komen elk jaar weer voorbij. Dit betekent uiteraard niet dat je er ook aan hoeft te houden. Ik heb een aantal trends op een rijtje gezet en bij de eerste ben ik van mening dat dit geen trend is maar een gevolg van onze technology ontwikkeling. 

1. Mobile first strategie

Als je gebruik maakt van Google Analytics zal het je mogelijk opgevallen zijn. Men maakt steeds meer gebruik van mobiele apparaten zoals de smartphone en tablet. Dit gaat alleen maar grotere vormen aannemen en betekent dat jouw website daar geschikt voor moet zijn. Hou hier rekening mee met het design van jouw website. 

2. Sober webdesign

Bezoekers worden een beetje moe van al die bewegende items op de websites. Hoe meer beweging, hoe meer de aandacht afgaat van datgene waar het werkelijk omdraait. De Conversie!  Less is more gaat de leidraad worden. Conversie buttons worden belangrijk, maak duidelijk wat de bezoeker doet! en beperk de plaatjes en teksten. 

Qua kleur zien we het komend jaar steeds meer pasteltinten terugkomen. 

3. Mondriaan stijl

We zien dat in het sobere design steeds meer gebruik gemaakt gaat worden van blokken, mogelijk gebaseerd op de stijl van Mondriaan. Hier enkele voorbeelden:

mondriaanblokken2

4. Outlined lettertypes

Leesbaarheid is nog steeds het grootst als we zwarte letters op een witte achtergrond gebruiken, maar om onderscheid te maken in de headers, zie je dat de outlined lettertypes meer gebruikt worden. 

Goulong Bold OutlineA

5. Chatbotsfoto: watermelon

Voor wie er nog niet eerder van gehoord heeft, een chatterbot, chatbot of kortweg bot is een geautomatiseerde gesprekspartner. Het is een samenvoeging van het woord 'chat' en 'robot'. Je ziet ze steeds vaker op websites en op instant messenger programma's zoals Facebook Messenger en Whatsapp. In de huidige samenleving gaat alles snel en dat willen websitebezoekers ook. Direct reactie op een vraag. Je zal ze in 2019 steeds meer op websites zien verschijnen.
*plaatje is van watermelon

 

Op gebied van SEO zijn er ook de nodige trends te spotten, zo zie je dat voice-search aan het toenemen is. Praten gaat tenslotte sneller dan typen. Qua content is het belangrijk om in te spelen of vraagvormen, informeel en specifiek. 

Wil je weten hoe jij jouw website kan optimaliseren om meer conversie te realiseren?

Maak een afspraak met Sandra

E-mail

Blijf in contact

Post Adresgegevens:
Secretaris Versteeglaan 53
3451 XH VLEUTEN
Kvk 30222082

Algemene voorwaarden

Bellen

Databases:
Ernst van der Heijden: 06 5255 7123

Websites:
Sandra van der Heijden: 06 1171 6861

Liever mailen?
info@basisworks.nl